Hírek

Elérhetőségek

Térfigyelő kamerarendszer kialakítása Nagyszentjánoson

Projekt azonosítószáma: VP6-19.2.1-70-3-17-1942643373

Kedvezményezett: Nagyszentjános Község Önkormányzata

Támogatás összege: 5,85 millió Ft

 

Nagyszentjános Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett „Vonzóbb vidéki települési környezet és szolgáltatások fejlesztésének elősegítése” című, VP6-19.2.1-70-3-17 kódszámú felhíváson 5.852.619,- Ft támogatást nyert, melyet több mint 1 millió forinttal kiegészített az önkormányzat, s így térfigyelő kamerarendszert alakított ki Nagyszentjánoson.

A projekt keretében a falu 12 kulcsfontosságú pontját összekötő 15 darab térfigyelő kamerából álló rendszert épített ki.

A képrögzítő eszköz beépített merevlemezen tárolja a felvételeket. A felvétel indítását a kamera látóterében történt képtartalom változás (mozgás, lámpa felvillanása, stb.) indítja, de lehetőség van 0-24 órás folyamatos felvételre is. A kamerák képei interneten keresztül jelszóval védett telefonos applikációból elérhetők, ez megkönnyítheti például a körzeti megbízott vagy a polgárőrség feladatait.

A kamerák a település bevezető útjai mentén, továbbá a település számára kiemelt értéket képviselő objektumok mentén kerültek elhelyezésre. A rendszer célja a közbiztonság javítása, megtartása.

A projekt megvalósítása során a telepítésre került kamerarendszer a falu teljes lakosságát napi szinten érinti, minden generációnak az előnyére válik. A térfigyelő kamerarendszer az egész település biztonságérzetét növeli, ezzel hozzájárul a vonzóbb településkép kialakításához.