Hírek

Elérhetőségek

Helyi gazdaságfejlesztés Nagyszentjános községben

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-GM1-2016-00001

Kedvezményezett: Nagyszentjános Község Önkormányzata

Támogatás  összege: 120 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

 

 

A „Helyi gazdaságfejlesztés Nagyszentjános községben” című projekt keretében egy vásárcsarnok kerül megvalósításra Nagyszentjánoson.

Az épület fő funkciója, hogy helyet biztosítson a település közösségei számára a településen és környezetében lévő kistermelők áruinak árusítására, ezzel létrehozva egy piac és vásárépületet. A II. ütemben megvalósuló szolgáltatóházban helyi szervezetek számára irodák kerülnek kialakításra, az emeleten pedig szolgálati lakások.

Az épület megközelítése, bejárata a Park tér felöl kerül kialakításra. Az épület főbejáratához a telken belül - a piactér mellett - kialakításra kerülő passzázson keresztül jutunk. Az épülettől függetlenül a bejárat közelében kerül elhelyezésre a piachoz tartozó kukák, illetve kukamosó.

A fogadó tér egyben összeköti a nagy árusít teret, illetve a raktárokat, és vizes helyiségeket (kiszolgáló helyiségeket) magába foglaló épületet. A fő tömeg megközelíthető a piac tér felől, másrészt nyitást biztosít a belső közösségi udvar felé is.

 

A beruházás közbeszerzési eljárásai befejeződtek, melyek eredményeképpen aláírásra kerültek a kivitelezési szerződések.

A nyertes vállalkozók:

Építés: Arrabona Konstrukt Kft.

Napelemes rendszer telepítése: CEDI Kft.

Az építőiparban bekövetkezett nagymértékű áremelkedés következtében az Önkormányzatnak önerőt kell biztosítania a projekt megvalósításához. Ennek érdekében hitelkérelem kerül benyújtásra kormányzati jóváhagyásra.

A hitelkérelem jóváhagyását követően lépnek hatályba az aláírt szerződések.

Figyelembe véve a hitelkérelem lebonyolításának idejét, várhatóan június környékén indulhat meg a beruházás.

 

A projekt jelenleg tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2020. szeptember 30.