Hírek

Elérhetőségek

Védőnői tájékoztató (05.14.)

Kedves Kismamák és Anyukák!

 

05.08-án megkaptuk a legújabb tisztifőorvosi rendeletet Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvostól a védőnői ellátás újraindításáról

 Az ebben foglaltakat szeretném megosztani , valamint kiegészíteni:

 A területi védőnői ellátás biztosítása továbbra is -lehetőség szerint- TÁVKONZULTÁCIÓ útján történjen. Az előírt életkorhoz kötött szűrések a kitöltött szülői kérdőív e-mailben vagy telefonon való küldése és annak telefonon történő megbeszélése útján, a szülő és a védőnő közötti kapcsolattartást személyes találkozás nélkül történjen.

Amennyiben a védőnő a távkonzultáció során úgy ítéli meg, hogyha feltétlenül szükséges a személyes találkozás, akkor hívja be, illetve ha a szülő szeretne személyesen egyeztetni a védőnővel, akkor jöjjön el védőnői tanácsadásra.

 Ez esetben az alábbiak szerint kell eljárni:

 1. csak egészséges gondozott jöhet, kizárólag előjegyzés szerint

 2. kiemelt figyelmet kell fordítani az egyeztetett időpont betartására

 3.tanácsadó váróhelyiségében egyszerre egy gondozott és hozzátartozó lehet jelen

 4. A váró helyiségbe váló lépés előtt kötelező a kézfertőtlenítő

 5.a védőnői tanácsadóba való belépéskor hőmérséklet mérése szükséges

6.Továbbra is szükséges a szájmaszk ,védőköpeny használata részemről és én is kérném a szájmaszk viselését, minden tanácsadáson megjelenő gondozottól!

A várandós gondozás ugyanúgy működik, mint ahogy eddig is próbáltuk megoldani; távkommunikációval és szükség esetén megjelenéssel.

Orvosi tanácsadás továbbra is egyeztetett időpontban történő megjelenéssel, kizárólag tanácsadás tartására van lehetőség. Betegfogadás még nem lehetséges. Receptigényeket előre kérjük jelezni.

Kitartást mindenkinek ebben a nehéz időszakban, mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

 

Üdvözlettel: Bothné Szilvi

védőnő