Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás új betegellátási rendről a háziorvosi rendelőben

ÚJ BETEGELLÁTÁSI REND
A HÁZIORVOSI RENDELŐBEN

 

 

2020. 05.04-én megjelent Miniszteri rendelet alapján az alábbiak szerint változik a háziorvosi rendelés menete:

 

 1. A sürgős vizsgálatokon felül lehetőség nyílik „nem sürgős” vizsgálatokra is.
 2. Továbbra is kérjük kedves betegeinket, hogy lehetőség szerint a telefonos konzultációt válasszák problémáik megoldására. Ha feltétlenül szükséges a személyes megjelenés is, akkor az orvosi vizsgálatra csak szigorúan előjegyzés alapján van lehetőség. Ehhez a bejelentkezéshez rendelési időben van mód telefonon keresztül (96/960-109) az asszisztensnőnél.
   
 3. Személyes orvosi vizsgálatra csak maszkban, kesztyűben érkező betegeket fogadunk! Mivel egy óra alatt csak négy beteg vizsgálatára van lehetőség 15 perces időintervallumokkal, ezért kérjük betegeinket a pontos megjelenésre. A váróterembe csak hívásra léphetnek be a vizsgálatra érkezők.
   
 4. Bármilyen esetű láz, vagy köhögés, ill. légúti fertőzés esetén személyes vizsgálatra továbbra sincs mód!!! Fulladás, nehézlégzés esetén továbbra is a mentőket kell hívni (112), egyéb esetben telefonos konzultáció után döntünk a további teendőkről (ha szükséges helyszíni mintavételről).
   
 5. Adminisztratív teendőkhöz (állandó receptek felírása, igazolások, táppénzes papír kiállítása) személyes találkozás nem szükséges, telefonos egyeztetést követően végezzük el őket, a kért papírokat előzetes telefonos megbeszélés alapján várakozás nélkül vehetik át.
   
 6. A receptek felírása továbbra is telefonos megrendelést követően csak e-recept formájában fog megvalósulni.
   
 7. Kérjük betegeinket, vegyék figyelembe, hogy a koronavírus járvány jelenleg is még zajlik, ezért otthonukat ezután is csak maszkban, gumikesztyűben hagyják el, és csak indokolt esetben!
   
 8. Mindezeken kívül, ha egyéb kérdés felmerül betegeinkben, ezeket a későbbiekben is elsősorban telefonon jelezzék felénk. 

 

 Tisztelettel és köszönettel:

 

Dr. Szauter Csaba Gábor

Nagyszentjános Község háziorvosa